5 SIMPLE STATEMENTS ABOUT MANTAR TOHUMU EXPLAINED

5 Simple Statements About mantar tohumu Explained

5 Simple Statements About mantar tohumu Explained

Blog Article

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Kuzu göbeğini bizim buralarda dağlardan buluyorlar ama bildiğim kadarıyla çAlright zor bulunuyormuş yani herkes bulamıyormuş ve bunun içinde fiyatı biraz pahalı oluyor.Biz kalabalık olduğumuz için one,five kilo almıştık sixty tl falandı ama lezzeti değer doğrusu :)Tekrar ellerinize sağlık

Dezenfekte edilerek hazırlanan mantarlar daha sonra temiz bir beyaz karton veya temiz bir beyaz karton veya temiz bir cam üzerine, sap ve lameller aşağıda gelecek şekilde yerleştirilir. Hava akımını engellemek ve aseptik koşulları sürdürmek amacıyla üzeri temiz bir cam fanusla kapatılır. Standard oda sıcaklığında birkaç gün sonra şapka kendiliğinden açılır ve lameller görülür. Lamellerin üzerinde oluşan olgun sporlar cam veya karton üzerine dökülmeye başlar. eighteen-19°C'de bırakılan mantarlar oldukça bol spor bırakmaktadır. karton veya cam üzerinde siyah kahverengi bir iz meydana getiren sporlar bir suluboya fileırçası propertyımıyla toplanıp steril cam kaplara konur ve kapların ağzı kapatılır. Elde edilen sporlar taze olarak kullanılabileceği gibi uzun süre saklandıktan sonra da çimlendirilebilirler. Kuru ve serin bir yerde mantar Sporlarının altı ay canlı kalabildiği bildirilmektedir. Sporlar soğukta muhafaza edildiğinde bu süre birkaç yıla kadar çıkabilir.

İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

Your browser isn’t supported any more. Update check here it to get the greatest YouTube experience and our most current features. Learn more

 Kuzu göbeği tohumları genellikle kit halinde ve aşılanmış şekilde satılmaktadır. Kit olarak aldığınızda bir ağaç dibine ya da saksıya ekmek yeterlidir. Tohum olarak ekmek için ise uygun bir toprak gereklidir.

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ve kayın ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinir. Nadiren de olsa ağaç mantarı olarak da adlandırılır.

Kuluçka sırasındaki yaygın sorunlardan biri kapta yeşil veya mavi küf oluşumudur. Küfile mantarınızı mahvedecektir. Bu sebeple yeni bir aşılama ile başlamak gerekir.

İstiridye mantarı yetiştireceğiniz kapları hazırladıktan ve aşılama yapıldıktan sonra, kolonizasyon başlar. Bu dakikadan sonra artık mantarlarınız meyve vermeye başlayacaktır.

Bu işlem bittikten sonra karaçam ve diş budak ağacının çevresinde yer alan alanı alçı, odun külü ve turba yosunu ile hazırlayın.Bu hazırlık aşaması bittikten sonra mantar sporlarının oluştuğu suyu bu alana eşit miktarda dökün.

Basit olarak kompost advertisementı verilen saman, talaş gibi ağaç artıkları içine misel advertı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Uzmanlık: Deneyimli bahçıvanlardan oluşan ekibimiz, rehberlik sağlamak ve sorularınızı yanıtlamak için her zaman hizmetinizdedir.

Bitkilerinizi bir sonraki seviyeye taşıma fileırsatını kaçırmayın. Maximus Sıvı Köklendirme Hormonunuzu bugün sipariş edin ve farkı kendiniz yaşayın!

Report this page